Prins Wilbert I, Prinses Ans & Adjudant Wim
Boerenbruidspaar Ton & Charlotte met Getuigen Ronald & Bianca
Jeugdprins Harm, Jeugdprinses Indy, Adjudanten Else & Dave

Uitnodiging!

 Betreft: Algemene ledenvergadering.

Hierbij nodigen wij U uit voor het bijwonen van de algemene najaarsvergadering.

Deze wordt gehouden op Zondag 11 november 2018.

Aanvang: 11.11 uur

Plaats: Café Oud Meerlo

Agenda:

1.Opening / Mededelingen

2.Notulen algemene voorjaarsvergadering van maandag 19 februari 2018

3.Financieel verslag / benoeming kascontrole

4.Privacywetgeving

5.Programma seizoen 2018 / 2019

6.Rondvraag

We hopen U allen te mogen begroeten.

 

Aansluitend zal om 12.11 uur het carnavalsseizoen worden geopend bij het Vossemonument,

Daarna trappen we om 14.11 uur het carnavalsseizoen 2018-2019 samen met een aantal C.V.’s uit de voormalige gemeente Meerlo-Wanssum bij Sport- en feestzalencomplex ‘t Brugeind met muziek van de DJ´s Wim, diverse artiesten en natuurlijk PUPPIES HUISORKEST.

 

 

Namens het bestuur,

Frank van de VenMauk Wagemans

SecretarisVoorzitter 

 

Notulen voorjaarsvergadering CV De Vöskes, maandag 19 februari 2018 in Café Oud Meerlo

Aanwezig:

Mauk Wagemans (voorzitter), Bart Kerstjens (Vorst), Frank van de Ven (secretaris), Patrick van Soest (penningmeester), Wilbert van de Laar (Prins Wilbert den Urste), Wim Willemse (Adjudant), Karin Willemse, Pascal Vissers, Anke Voesten, Wilbert Coenders, Jürgen Wijnbergen, Toon van Lipzig, Jan Buddiger, Eric Wijnhoven, Tim Coenders, Eugène Peelen, Alex Disveld, Geert Jakobs, Joris Gooren, Bart Vissers, Wim Goumans, Ron Willemse, Tom Smits, Jan Poels, Jan van Lipzig.

Afmeldingen:

Kevin Kleeven, Hugo van de Laar, Frank Thijssen, Piet en Diny Wagemans, Anouk Wagemans, Sandra van den Berg, Mia Coenders, Paul Peters, Marieke Rongen, Heidi Disveld, Fiana Smits, Dorine Wijnhoven.

Opening/Mededelingen:

⦁De voorzitter opent de vergadering op 20.34 uur heet iedereen welkom en bedankt iedereen die op een of andere manier een bijdrage heeft geleverd aan een geslaagde Carnaval in een klein maar mooi dorp als Meerlo. We mogen hier met recht trots op zijn!

⦁De voorzitter bedankt stoppende leden van de Raad en/of het bestuur. Zo heeft Prins Wilbert I laten weten op 5 januari 2019 (na zijn aftreden) te gaan stoppen. Wij zullen hem bedanken voor zijn tomeloze inzet en betrokkenheid bij onze vereniging in het najaar van 2018.

⦁Fieke Deenen en haar familie hebben laten wet en dat bij haar een kwaadaardige tumor is ontdekt, maar dat deze goed te behandelen is en er dus kans op genezing is. Ze staan er positief in en willen iedereen bedanken voor de vele attenties, aandacht en steunbetuigingen;

⦁We werden tijdens het Prinsentreffen in Roermond opgeschrikt door het plotselinge bericht dat Paul Peeters (Prins Paul den Twedde) getroffen zou zijn door een hartinfarct. Uit onderzoek is gebleken dat hij een verwijde aorta heeft. Mogelijk moet hij hier op termijn aan geopereerd worden. Paul maakt het naar omstandigheden goed en wil er bij de eerstvolgende bestuursvergadering weer bij zijn.

 

Notulen Najaarsvergadering zaterdag 11 november 2017

De notulen zij akkoord.

Naar aanleiding van deze notulen vraagt Jan Poels of dat er door het bestuur is nagaan of er animo bij de C.V.’s van voormalige gemeente Meerlo-Wanssum voor een Gemeentetreffen en gezamenlijk 11de van den 11de te vieren op zondag 11-11-2018. De Voorzitter en de Vorst hebben dit tijdens dit seizoen besproken met een aantal C.V.’s er lijkt interesse voor te bestaan. Afgesproken wordt om binnenkort het animo hiervoor op korte termijn bij de C.V.’s van de voormalige gemeente Meerlo-Wanssum te polsen. Als deze er definitief blijkt te bestaan, dan zal het bestuur zich buigen over de passende invulling van de middag.

Pascal Vissers: Worden de kosten van dit treffen met de deelnemende C.V.’s gedeeld. Ook dit wordt meegenomen.

Jaarverslag 

Het door hem samengestelde jaarverslag seizoen 2018-2019 wordt voorgelezen door de secretaris en met acclamatie akkoord bevonden. Het wordt op onze website geplaatst onder 

Evaluatie seizoen 2017 – 2018

De voorzitter geeft aan dat wij als CV dik tevreden zijn over de afgelopen carnaval. Het was gezellig, en de festiviteiten werden goed bezocht, zeker dinsdagavond was het zelfs tot sluiting nog druk.

Het programma wordt doorgenomen en er volgen enkele opmerkingen:

Carnavalszaterdag:

Geen geluid achter het altaar in de kerk. Daardoor krijgt de raad en het bestuur niks mee van de carnavalsmis. Idee, boxje op de laptop aansluiten?

Carnavalszondag: 

Sleuteloverdracht 

Een groot mooi feest. Het was erg druk op het podium. Er zijn hierover klachten gekomen van diverse deelnemende CV’s bij de organisatie. De drukte bij en op het podium kan voorkomen worden door het gebruik van de al aanwezige videoschermen. Dat wat kennelijk ook de bedoeling maar dat is door een storing niet gelukt. De grote tafels in de Mèrthal is een positieve ontwikkeling.

Optocht, deze zit in de lift, een mooi aantal deelnemers met mooie wagens en groepen en van goede kwaliteit. Het bezoek aan de groepen vooraf is ook goed verlopen, al blijft dit soms lastig ivm met late aanmeldingen. Aandachtspunt is het op tijd vertrekken van de optocht. De vertrektijd is 15.11 uur. Nu was de optocht mede door het lage tempo pas om 17:00 uur afgelopen. Het optochtsbal en -avond, waren goedbezocht en gezellig.

Carnavalsmaandag: 

Drubbelkesbal, was mooi en goed bezocht en goed georganiseerd. De jeugdmiddag “Wedden dat ik het kan”, was iets minder druk, maar prima met een leuk en goed programma. Zij werden ondersteund door DJ en Guus & Freek. Complimenten voor de jeugdcommissie.

De verloving was ook een prima avond, gezellig en natuurlijk erg bijzonder door de verloving van Ton en Charlotte Smolders met “de handschoen”. De verloving werd muzikaal begeleid door joekskapel Ex-BTW.

Carnavalsdinsdag:

Boerenbruiloft heeft een bijzondere wending gekregen door het trouwen in de onecht met de handschoen in Café Oud Meerlo met live videoverbinding met Ton die voor zijn werk in het nabije Oosten zat. Het heeft de aandacht getrokken van L1, Reindonk en andere media en gremia. Hierdoor is de Mieëlderse carnaval mooi op de kaart gezet. Het geheel speelde zich af met stralend weer.

De receptie voor het boerenbruidspaar was drukbezocht en gezellig. Na de boerenmoes startte het boerenbruiloftbal. Het was een topavond met als mooie afsluiter een optreden van Björn en Mieke!

 

Aandachtspunten voor komende edities:

⦁De Hoofdstraat was tijdens de boerenbruiloftsoptocht maar half afgezet. Beter is om de hele Hoofdstraat voor doorgaand verkeer af te sluiten. Dit is veiliger en wij hebben hier vergunning voor;

⦁Tijdens de optocht moeten de brooddragers goed gepositioneerd worden in de optocht;

⦁De fanfare mag meer liedjes spelen en ook het aantal spelende leden van de Fanfare mag meer zijn. Dat komt beter over. Graag dit terugkoppelen naar de fanfare.

⦁Platte kar blijven gebruiken?

⦁Dansblokken niet meer gebruiken op dinsdag. Dit ontneemt het zicht op de bühne.

 

Rondvraag:

Wilbert van de Laar: We hebben een geweldige carnaval gehad en we hebben er enorm van genoten. Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Wilbert roemt de opkomst van de jeugd en hun aansluiting bij de Rv11! 

Aandachtpunt: boerenmoes eten. Keuze maken tussen boerenmoes of friet met snack. Keuze voor bestuur, prinselijk duo/trio en Rv11. Dit punt behandelen in de bestuursvergadering.

Karin Willemse: Iedereen bedankt, maar haar bijzondere dank gaat uit naar Pascal en Alex voor hun inzet voor het vinden en begeleiden van een boerenbruidspaar in buurt ’t Centrum.

Wim Willems: We hebben een geweldige carnaval beleefd. Hij bedankt de vereniging hiervoor.

Aandachtspunt: de kwaliteit van de bühne. Graag toezien dat de kwaliteit en veiligheid van de bühne goed blijft. Actiepunt Bühnecommissie.

Jan Poels: Complimenten voor het bestuur en de Vorst. Hij vindt het knap dat er een boerenbruidspaar is gevonden en dat de verloving en trouwerij goed georganiseerd waren. Het zag er allemaal goed uit vond hij. Hij waardeerde de komst van L1. Verder geniet hij van de “jeugdige” aanwas bij de Rv11 en de vereniging.

Jan van Lipzig: Hij vraagt zich af op de prinsenreceptie op zaterdag of beter op zondag gehouden kan worden. Dit in verband met de vergadering van Ald Prinse op zaterdag. Voorzitter reageert dat hij graag ziet dat de Ald Prinsen op zondag vergaderen. Maar dit punt wordt behandeld in de bestuursvergadering. Daarna volgt terugkoppeling.

Jürgen Wijnbergen namens Harm Wijnbergen: Harm heeft genoten van een geweldige carnaval! Jürgen zelf is trots op de hele jeugd!

Tim Coenders: Hoe heeft de “jeugdige aanwas” van de Rv11 het carnaval gevonden? Er wordt een rondje gemaakt onder de jeugd.

⦁Ron Willemse: heeft enorm genoten van deze carnaval;

⦁Wim Goumans: idem. Hij heeft het carnaval in Horst en Melderslo niet gemist!

⦁Bart Vissers: Mooie carnaval. Ondanks dat hij stagnatie in de pens heeft gehad ????

⦁Joris Gooren: Hij heeft de carnaval dit jaar van de andere kant beleefd en heeft er erg van genoten. Zeker als gelegenheids-“drankmeister”. Hij voelt zich super ontvangen door de vereniging. Verder vindt hij dat de ontgroening zeker moet blijven. 

Pascal Vissers: Mooie carnaval! Hij bedankt Jan Buddiger voor de welkomstborden (die staan aan de rand van de kom in Meerlo). Verder bedankt hij Alex en Karin Willemse voor de fijne samenwerking.

Anke Voesten: Vraagt of de jeugd de proeftijd omzet in een vast contract?

Alex Disveld: Er is voor € 5.600 drank genuttigd deze carnaval. Dit als ondersteunend bewijs voor een mooie carnaval.

 

De voorzitter bedankt alle aanwezigen voor hun komst, aandacht en inbreng en het geweldige carnaval. De tips zijn welkom. Als er na deze vergadering nog tips, op- of aanmerkingen te binnen schieten dan, kunnen deze via telefoon of mail overgebracht worden aan de secretaris, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voorzitter sluit de vergadering om 21.50 uur en bedankt iedereen voor zijn inbreng en mooie carnaval.

Eén rondje is voor rekening van de vereniging.

Met vriendelijke groet,

Frank van de Ven

Secretaris

 

Sponsors

Hier had ook uw advertentie kunnen staan.

Voor een bezoekje aan de website van karnevalswierts.com

klik op de volgende link.

Twitter

CVdeVoskes RT @HorstNL: Boerenbruiloft in #Meerlo met een bruidegom op militaire missie https://t.co/1X0pJxoakI
CVdeVoskes In verband met tegenvallende kaartverkoop is het evenement Buutegewoeen Lachen za. 28-oktober. Afgelast.
CVdeVoskes Rommelmarkt CV de Vöskes. Zondag 1 oktober 't Brugeind Meerlo. https://t.co/tC58hx9cpU
CVdeVoskes Dank je wel vur allesssssssss wat gillie vur de Mieëlderse jeugdcarnaval het gedaon https://t.co/14CeEiciYy
CVdeVoskes Ok an de langen optocht ien Mieëldere kumt uut eindelijk en end 😀 https://t.co/deHg8i055g